Ir al contenido principal

3 Certamen Curtmetratge Social

 


3 Certamen de Curtmetratge Social  

Universitat Popular de Sant Joan Despí

La Universitat Popular de Sant Joan Despí convoca el III Certamen de Curtmetratge Social.


BASES QUE REGEIXEN LA CONVOCATÒRIA DEL III CERTAMEN DE CURTMETRATGE SOCIAL.


Primera: Finalitat.

UNIVERSITAT POPULAR de SANT JOAN DESPÍ, convoca la "III Edició del certamen de Curtmetratge Social" amb l'objectiu de contribuir a la creació d'una consciència social sobre els reptes que la societat actual afronta, alhora que secunda i promou el desenvolupament de joves talents en l'àmbit de la creació audiovisual i cinematogràfica.

La meta és produir obres artístiques que commoguin al públic i marquin la diferència, posant el talent dels creadors al servei de la creació d'alternatives creatives i no distòpiques dels reptes socials.

L'elecció del repte social queda a l'elecció de l'equip creador del curtmetratge, però a continuació exposem alguns reptes socials vigents actualment i als quals cal atorgar una visió de resolució utòpica, que no impossible:

1. La desigualtat creixent.

2. La persistència de la desocupació.

3. Dèficit de lideratge: mundial, social, comunitari, etc.

4. El creixement de la competència geoestratègica.

5. Afebliment de la democràcia.

6. L'augment de la contaminació i el canvi climàtic.

7. L'avanç dels nacionalisme i l'absència de consciència de classe.

8. L'escassetat dels recursos hídrics.

9. La gestió dels refugiats.

10. La violència de genero.

11. Etc,.

Segon: Participants.

En el concurs podran participar joves entre 15 i 25 anys, a 31 de desembre de 2022 i que cursin estudis en el curs 2023/43 en els centres educatius col·laboradors. Diferenciant en la inscripció entre participants que cursin un cicle formatiu de la branca d'imatge i so i entre els que no. Aquells que siguin menors d'edat en el moment de la inscripció hauran de comptar amb l'autorització del seu pare/mare o tutor legal, havent d'indicar les dades d'aquests en la fitxa d'inscripció.

Tercer: Requisits dels curtmetratges a concurs

Els curtmetratges presentats podran estar gravats amb qualsevol dispositiu d'enregistrament: càmera de telèfon mòbil, càmera fotogràfica digital, càmera d'acció, tauleta, càmera de vídeo, etc, podent després, si es desitja, editar-se amb eines externes.
Els curts hauran de ser
originals i disposar d'un títol. Podran presentar-se curts en idioma castellà i català.

Hauran de tenir una durada màxima de 3 minuts, inclosos els títols de crèdit si n'hi hagués, i gravats en la màxima resolució i qualitat possibles.

Els vídeos es lliuraran a través de l'enviament de l'enllaç de la plataforma Youtube i han de complir el requisits de us legitim i drets d´autors d´aquesta plataforma.

Cada concursant individual o equip pot presentar un màxim de 2 curts. El tema del curt serà de lliure elecció, ha de reflectir i aporti solucions imaginatives a un repte social i podran presentar-se treballs tant de ficció com d'animació. 

Quart: Inscripció

El termini d'inscripció i presentació de les obres començarà el 01 de abril i acabarà el 15 de abril de 2024 a les 12 del migdia. Aquest termini podrà ampliar-se si l'organització ho estima oportú.

La inscripció s'efectuarà a través de l'email de la UPSJD universidadpopularsjd@gmail.com, facilitant la següent informació:

email de contacte:

Centre educatiu:

Cicle formatiu:

Títol:
Data i lloc de realització:

Durada:
Nom complets de:

Director/a:
Guió:
Fotografia:
Música:
Muntatge:
Producció:
Intèrprets:
Sinopsi:
i l'enllaç del mateix a través del correu UPSJD en la plataforma Youtube.


Si el curt ha estat realitzat per
diversos autors, haurà de figurar un d'ells en el correu d'inscripció i s'haurà d'indicar el nom, data de naixement i DNI de la resta d'autors del curt

en un apartat de coautors en el cos del correu electrònic d'inscripció .
Els participants declararan acceptar el tractament de les dades personals necessàries per a la gestió del concurs.

L'Organització recomana als participants no deixar la inscripció per a l'últim moment, a causa dels possibles col·lapse de la bústia de correu de la UPSJD que es poguessin  produir en coincidir un alt nombre d'inscripcions en els últims dies de termini. L'Organització no es responsabilitza de les conseqüències derivades d'aquest fet, admetent exclusivament les inscripcions dutes a terme a través del correu de la UPSJD.

Cinquè: Jornada de projecció de curtmetratges

Amb la finalitat de promocionar les obres presentades i acostar-les al públic s'organitzarà una jornada de projecció de les mateixes per a facilitar el visionament i poder recollir les votacions populars aquest mateix dia.

També serà una jornada per al gaudiment de les creadores i creadors dels curtmetratges.
Aquesta jornada es realitzés el dia 24/04/2024 a partir de les 18.00 en el Centre Cívic i Comunitari Can Maluquer de Sant Joan Despí.

Sisè: Reconeixements

Aquest concurs no està dotat de premis en metàl·lic, però si de reconeixements pel treball i esforç realitzats a totes les persones que han participat en l'elaboració de tots els curts presentats. Aquests reconeixements seran presentats al públic el dia 15/05/2024 en forma presencial en un acte que podrà seguir-se per videoconferència, es farà entrega d´un diploma on es farà constar el centre educatiu al qual pertany l'equip.

Hi haurà un esment especial al millor curt triat pel públic.

Un jurat compost pels tres membres de la junta directiva de la UPSJD i un representant dels centres educatius que col·laborin amb el festival visionessin tots els curtmetratges per a comprovar que s'ajusten a les bases d'aquest.

Setè: Desenvolupament del concurs

Totes les obres rebudes que s'ajustin a les bases d'aquesta convocatòria i compleixin uns requisits mínims de qualitat i condicions tècniques, passaran a la fase de concurs.

Per a determinar l'Esment Especial del Públic els curts seran difosos a través de la web https://upsantjoandespi.blogspot.com/ establint-se un sistema i un termini de votació.
Tots els esments inclosos la del públic es difondran per la web i les xarxes socials de la UPSJD.

Vuitè: Qüestions generals

En cap cas s'acceptaran al certamen curtmetratges que no respectin els drets humans o els valors democràtics, o que tinguin continguts ofensius o irrespectuosos cap a persones o col·lectius.

Els concursants es responsabilitzen que no existeixin drets a tercers per l'ús de peces musicals en les obres presentades, ni cap reclamació per drets d'imatge de les persones que apareguin en elles, així com que els curts presentats no estiguin sotmesos a cap reclamació legal i es trobin dins del que s'estableix per la llei de propietat intel·lectual, eximint a l'Organització de qualsevol mena de responsabilitat. En el cas que s'utilitzi una pista d'àudio amb l'enregistrament d'un so que sigui propietat d'una companyia discogràfica sense el seu permís, és possible que, per motius legals, la reproducció del curt en la web sigui sense so.

Els autors de les obres cedeixen a l'Organització del concurs els drets d'explotació d'aquestes, consistents en la reproducció i exhibició del curtmetratge dins del marc general d'aquest concurs, en qualsevol de les seves edicions, així com per a fins de publicitat o promoció d'aquest, els quals s'exercitaran sempre amb el reconeixement de la seva condició d'autor, excepte manifestació en contra.

Qualsevol eventualitat imprevista sorgida en relació amb el desenvolupament del III Certamen de Curtmetratges Social de la UPSJD. i amb la situació especial que estem vivint a conseqüència de la crisi de la Covid-19, no contemplada de manera expressa enaquestes bases, serà resolta d'acord amb el criteri de l'organització.
Així mateix, l'organització no es fa responsable de la dolenta o cap recepció dels materials. La participació en el Certamen suposa l'acceptació plena de les seves bases.

Novè: Protecció de dades

De conformitat amb el nou Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD 2016/679 del Parlament Europeu), i de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals, les dades personals
dels participants en l'el Certamen de Curtmetratges Social en Stop Motion de la UPSJD entraran a formar part de la base de dades que posa en marxa la UPSJD i no seran usats per a un altre fi que la gestió d'aquest certamen ni seran cedits a tercers sense el seu previ consentiment. Així mateix, es podrà exercir els drets d'accés, rectificació, oposició i cancel·lació de les dades en qualsevol moment en C\ Vicomicià 4B 1r, 3a 08970 Sant Joan Despí Pl. San o en l'adreça de correu electrònic:
universidadpopularsjd@gmail.com.






Comentarios

Entradas populares de este blog

Formación subvencionada con el 0,7 Estatal 2022.

Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030, subvención al PROGRAMA 0,7 Estatal 2022 “Programa para el desarrollo de actividades de interés general consideradas de interés social” A continuación detallamos los cursos y talleres subvencionados con el 0,7 Estatal 2022 y que se iniciarán en septiembre de 2023. Queda abierto el plazo de inscripción en los mismos. Estamos cerrando espacios y la programación puede sufrir alteraciones. Más información e inscripciones: universidadpopularsjd@gmail.com Para realizar estos talleres y cursos hay que ser socia/o de la UPSJD y estar al corriente de pago de la cuota anual de 15€. Centro Cívico y Comunitario Can Maluquer de Sant Joan Despí. 1. Taller Nutrición y Alimentación Energética. Formador: Blue Planet. Calendario: Lunes y  Miércoles NO festivos. Inicio el 13/09 finalización el 23/10. Horario: 18:00 a 20:30 Un completa formación en torno al poder de curativo de los nutrientes de los diversos tipos  de alimentos, a través de sesiones de aprendi

Formación subvencionada con el 0.7 Estatal 2023.

CURSO DESPERTAR CONSCIENCIA. ABIERTA INSCRIPCIÓN. Un completa formación en torno al poder curativo que surge del despertar de nuestra propia consciencia y donde se desarrollan las claves para la gestión emocional que permiten equilibrar nuestra capacidad para comprender la gestión de la realidad en nuestras vidas, y la manera de saber afrontar con armonía la felicidad interior y las relaciones interpersonales mediante la realización de ejercicios prácticos de aprendizaje didáctico. Tallerista: Jordi Pallarès  Calendario Abril 2024 – Martes 30 abril. Mayo 2024 – Martes 7,14,21,28 mayo. Junio 2024 – Martes 4,11 junio. Horario  18:00 a 20:30 Lugar Casal Cívico Can Maluquer - Carrer Rius i Taulet 4 - Sant Joan Despí CURSO FLORES DE BACH.  ABIERTA INSCRIPCIÓN. Una completa formación en torno al poder de curativo de las esencias florales de Bach, a través de sesiones de aprendizaje teóricas que capacitan al alumno para conocer sus propiedades medicinales y aprender a preparar y aplicar

UNIVERSIDAD POPULAR DE VERANO 2023 / UNIVERSITAT POPULAR D´ESTIU 2023

A continuación os detallamos el programa de la Universidad Popular de Verano 2023. Las conferencias se realizarán en el Centro Cívico y Comunitario Can Maluquer de Sant Joan Despí. Programación UPSJD de Verano 2023. Más información ponentes:  Hebra Comunidad. Juan Tafalla. Plataforma Ribera Salines. Biblioteca Anarquista María Rius. Plataforma Pedro Álvarez. European Union Society.  Programació de UPSJD D´Estiu 2023. Més informació ponents: Hebra Comunidad. Juan Tafalla. Plataforma Ribera Salines. Biblioteca Anarquista María Rius. Plataforma Pedro Álvarez. European Union Society.