Ir al contenido principal

Programa de cursos de la subvenció FEUP del programa estatal del 0,7 del 2021.


Formació finançada pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 per solidaritat 
per altres finalitats d'interès social
 

A continuació detallem els cursos oferts amb el seu calendari i horari i ubicació.

Per a més informació i inscripció enviar email al:

universidadpopularsjd@gmail.com

Com ser autònoma.

S'impartirà la formació de dilluns a divendres de 17:00 a 20:00 iniciant-se el 12/09/2022 i finalitzant el 11/11/2022. El curs es realitzarà en el IES Francesc Ferrer i Guardia de Sant Joan Despí. La formació estarà dirigida per Mariah Meneses Washington.

FONAMENTACIÓ. És important conèixer l'autoocupació sobretot en aquesta època de difícil contractació que estem vivint. Potser ser autònomes dedicant-se a allò que saben fer és una de les millors opcions en aquest moment.

RESUM DEL CONTINGUT PRINCIPAL. Creació de IKIGAI i Bussiness Pla (Pla de Negoci), cerca de finançament, començament d'activitat, documentació i gestió d'IRPF i IVA, pàgina web, augmentar visibilitat de negoci en RR.SS. (xarxes socials) i assessoria.

Curs de plantes aromàtiques i medicinals.

S'impartirà la formació els dies: 02/06, 07/06, 09/06, 14/06 i 16/06 de 17:30 a 20:30. El curs es realitzarà en el Casal Cívic Ca Maluquer de Sant Joan Despí, carrer de Rius i Taulet 4. La formació serà impartida per l'associació Blue Planet.

FONAMENTACIÓ.
Dirigit a aquelles persones que desitgin introduir-se en el món de les plantes medicinals i aromàtiques, per a millorar la seva salut i qualitat de vida.

RESUM DEL CONTINGUT PRINCIPAL.
Una completa formació per a dur a terme preparats naturals a través de sessions d'aprenentatge teoricopràctiques que capaciten a l'alumne per a aprendre a preparar variats remeis naturals: infusions, tisanes, tintures, ungüents, cremes, xarops, olis essencials, etc. i reconèixer les seves propietats medicinals per a saber-les aplicar a escala preventiva i medicinal.

El llenguatge en l'àmbit laboral.

Aquest curs es realitzarà els dimecres i divendres, de juny i juliol: del 08/06 al 20/07 de 18:00 a 20:00. El curs es du a terme en format en línia. La formació estarà dirigida per Josep Andreu García Cuestas.

FONAMENTACIÓ.
El pensament es fa tangible a través del llenguatge, però també el pensament es fa més abstracte a través de l'ús del llenguatge. Per això, alhora que vehicle del pensament constitueix una eina per al seu desenvolupament. És aquí on radica la seva importància.
Cervantes utilitzo per al seu Quixot 23.000 paraules en l'actualitat els adults, utilitzen entre 500 i 1000 paraules i els joves es desemboliquen en el món utilitzant una mica més de 240 tot això segons l'Acadèmia espanyola de la llengua.
Fer bon ús de la llengua és la clau principal en el món personal i laboral-empresarial. Aquest fet permet fermesa i confiança a l'hora d'expressar inquietuds i suggeriments. Per a això és recomanable incorporar en la parla estratègies que permetin expressar-se amb precisió i fluïdesa.
Facilita la coordinació i fluïdesa en les relacions humanes. Augmenta la productivitat i eficiència en les tasques. Genera un ambient de treball agradable. Evita conflictes i malentesos.
Tractant de mantenir els missatges que es transmeten, tan positius, com sigui possible. Si és necessari proporcionar retroalimentació a un membre de l'empresa, fer que aquesta sigui constructiva, enfocant-se en el seu acompliment i no en la persona en si. Ha d'assegurar-se que la retroalimentació sempre sigui clara i detallada.

RESUM DEL CONTINGUT PRINCIPAL.
Exposar les eines del llenguatge per a augmentar els recursos lingüístics del mateix i ampliar el vocabulari de les persones participants, desenvolupar un llenguatge constructiu, positiu i enfocat a obtenir una excel·lent comunicació interpersonal en l'àmbit personal i professional.


 

Cinema de dona a dona.

Aquest curs es realitzarà cada dia, del 14/11 al 02/12 de 17:00 a 19:00. El curs es durà a terme en el Casal Cívic Ca Maluquer de Sant Joan Despí, carrer de Rius i Talulet 4. La formació estarà dirigida per Mariah Meneses Washington.

FONAMENTACIÓ. Fomentar la igualtat, incorporar perspectiva de gènere, apoderament i espectre de gènere a dones de manera innovadora, a través del canvi al cinema, de dona (guionista i/o directora) a dona (espectadora).

RESUM DEL CONTINGUT PRINCIPAL. Introducció a la història del cinema, les primeres actrius de cinema i televisió. Les primeres dones treballant després de les càmeres. Els EUA i I love Lucy, la primera dona productora de la seva pròpia sèrie de televisió. Les primeres dones després de les càmeres a Espanya. La importància de les Scripts. Guions de dones. Directores de cinema i televisió. Directores de fotografia. Camerògrafes. Directores d'art. Directores de postproducció. Assistents de direcció.
Canvi del rol de la dona davant la càmera a través dels anys. Llegats de dones. Pel·lícules i curtmetratges creats per elles per a nosaltres.

 

Curs hort urbà ecològic.

S'impartirà la formació els dies: 06/09, 08/09, 13/09, 15/09 i 20/09 de 17:30 a 20:30. El curs es realitzarà en el Casal Cívic Ca Maluquer de Sant Joan Despí, carrer de Rius i Talulet 4. La formació serà impartida per l'associació Blue Planet.

FONAMENTACIÓ.
Dirigit a totes aquelles persones que desitgin crear i dissenyar el seu propi espai de cultiu ecològic i millorar la seva qualitat de vida.

RESUM DEL CONTINGUT PRINCIPAL.
Una completa formació per a iniciar un projecte d'hort ecològic a través de sessions d'aprenentatge teoricopràctiques que capaciten a l'alumne per a saber dissenyar i crear un hort ecològic a mesura de l'espai urbà disponible: balcons, terrasses i jardins.

 

Filosofant, que és gerundi.

Aquest curs es realitzarà durant els mesos d'octubre, novembre i desembre en horari de 17:30 a 19:30 els dimecres i divendres: a l'octubre els dies 05, 07, 14, 19, 21, 26, 28, al novembre 02, 04, 09, 11, 16, 18, 23, 25, 30 i al desembre 02, 14, 16, 21.

FONAMENTACIÓ.
A causa del menor pes que les humanitats ocupen en la formació dels joves amb aquest programa volem desenvolupar, fomentar i consolidar el pensament crític en les persones joves per a millorar la inclusió educativa i social d'aquestes. Ajudar-los a identificar el pensament únic i com buscar la sortida a aquest. Aquesta formació vol que els participants despleguin capacitats cognitives que els permetin discernir, partint des de l'adquisició d'un ampli ventall d'informacions, opinions i dades externes una opinió pròpia autònoma, fonamentada i veraç i no induïda pel pensament únic.
Aquesta formació ha de fomentar en la joventut la creació d'una actitud activa de cerca, anàlisi i comprensió de la realitat pròxima que li influeix i un enteniment del context històric, social, cultural i econòmic en el qual es desembolica.

La formació ha d'acostar a la joventut a les eines de desenvolupament de l'esperit crític, eines com: el dialogo socràtic, la retòrica i la dialèctica, de manera practico.

RESUM DEL CONTINGUT PRINCIPAL.
Prendre decisions en el món d'avui, un món en creixent complexitat, amb amplis canvis i incertesa, crea la necessitat de comptar amb aproximacions que ens permetin discernir els veritables problemes i les causes que els originen. Identificar quins són aquests punts, requereix en la majoria dels casos, reptar les suposicions en les quals basem els nostres judicis, respecte al món i les seves realitats.
Podríem definir el pensament crític, com "aquesta manera de pensar sobre qualsevol tema, contingut o qüestió en el qual el pensant millora la qualitat del seu pensament en apoderar-se de les estructures inherents de l'acte de pensar i en sotmetre-les a estàndards intel·lectuals". El pensament crític ajuda en la presa de decisions en una empresa, en la selecció de la millor acció per a l'organització.
En aquest curs de pensament crític l'estudiant aprendrà a conèixer les seves tendències, aproximacions i suposicions en les quals es basen les seves reflexions i les condicions i els seus resultats derivats de les seves maneres de pensar. Aquest pensament reflexiu és l'examen actiu, acurat i persistent, de tota creença a la llum dels fonaments que la sosté i les conclusions a les quals tendeix.
Les decisions raonades que requereix el món es donen en molt diversos àmbits: en la solució de problemes i la responsabilitat socials i ètica de la ciutadania. En aquest curs les aproximacions estaran orientades a analitzar el pensament crític requerit per a aquests àmbits.

Taller de microrelats.

Es realitzarà el següent curs tots els dijous no festius d'octubre, novembre i desembre, finalitzant el 15/12 de 18:00 a 20:00. El curs es durà a terme en el Casal Cívic Ca Maluquer de Sant Joan Despí, carrer de Rius i Talulet 4. La formació serà impartida per SylviA Ossedik.

FONAMENTACIÓ.
Foment de la lectura i l'escriptura. Exercitar l'habito de la posada en comú perquè el treball col·lectiu permeti el progrés individual.

RESUM DEL CONTINGUT PRINCIPAL.
Acompanyament en el procés de l'escriptura d'un micro relato i en la preparació de la documentació a presentar per a participar en un concurs triat per l'alumne o alumna o d'un altre objectiu que es prefereixi.


 


Comentarios

Entradas populares de este blog

Formación subvencionada con el 0,7 Estatal 2022.

Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030, subvención al PROGRAMA 0,7 Estatal 2022 “Programa para el desarrollo de actividades de interés general consideradas de interés social” A continuación detallamos los cursos y talleres subvencionados con el 0,7 Estatal 2022 y que se iniciarán en septiembre de 2023. Queda abierto el plazo de inscripción en los mismos. Estamos cerrando espacios y la programación puede sufrir alteraciones. Más información e inscripciones: universidadpopularsjd@gmail.com Para realizar estos talleres y cursos hay que ser socia/o de la UPSJD y estar al corriente de pago de la cuota anual de 15€. Centro Cívico y Comunitario Can Maluquer de Sant Joan Despí. 1. Taller Nutrición y Alimentación Energética. Formador: Blue Planet. Calendario: Lunes y  Miércoles NO festivos. Inicio el 13/09 finalización el 23/10. Horario: 18:00 a 20:30 Un completa formación en torno al poder de curativo de los nutrientes de los diversos tipos  de alimentos, a través de sesiones de aprendi

Formación subvencionada con el 0.7 Estatal 2023.

CURSO DESPERTAR CONSCIENCIA. ABIERTA INSCRIPCIÓN. Un completa formación en torno al poder curativo que surge del despertar de nuestra propia consciencia y donde se desarrollan las claves para la gestión emocional que permiten equilibrar nuestra capacidad para comprender la gestión de la realidad en nuestras vidas, y la manera de saber afrontar con armonía la felicidad interior y las relaciones interpersonales mediante la realización de ejercicios prácticos de aprendizaje didáctico. Tallerista: Jordi Pallarès  Calendario Abril 2024 – Martes 30 abril. Mayo 2024 – Martes 7,14,21,28 mayo. Junio 2024 – Martes 4,11 junio. Horario  18:00 a 20:30 Lugar Casal Cívico Can Maluquer - Carrer Rius i Taulet 4 - Sant Joan Despí CURSO FLORES DE BACH.  ABIERTA INSCRIPCIÓN. Una completa formación en torno al poder de curativo de las esencias florales de Bach, a través de sesiones de aprendizaje teóricas que capacitan al alumno para conocer sus propiedades medicinales y aprender a preparar y aplicar

UNIVERSIDAD POPULAR DE VERANO 2023 / UNIVERSITAT POPULAR D´ESTIU 2023

A continuación os detallamos el programa de la Universidad Popular de Verano 2023. Las conferencias se realizarán en el Centro Cívico y Comunitario Can Maluquer de Sant Joan Despí. Programación UPSJD de Verano 2023. Más información ponentes:  Hebra Comunidad. Juan Tafalla. Plataforma Ribera Salines. Biblioteca Anarquista María Rius. Plataforma Pedro Álvarez. European Union Society.  Programació de UPSJD D´Estiu 2023. Més informació ponents: Hebra Comunidad. Juan Tafalla. Plataforma Ribera Salines. Biblioteca Anarquista María Rius. Plataforma Pedro Álvarez. European Union Society.